T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
ÜLKEMİZİN COĞRAFİ İŞARET HARİTASININ ÇIKARILMASI İLE İLGİLİ TABLO
Sıra No.
|
Coğrafi İşaret Kapsamında Değerlendirilecek Ürün Adı
|
Kısaca Özelliği
|
Ekonomik Değerine İlişkin Bilgiler
|
||
Yıllık üretim miktarı (adet/kilo)
|
Yıllık satış geliri (TL)
|
Yıllık İhracat Rakamları (TL)
(henüz ihraç edilmiyorsa tahmini değeri) |
|||
01
|
URLA SAKIZ ENGİNARI
|
Ege bölgesinde İzmir ilinin Urla Yarımadasında yaygın olarak yetişen çok erkenci bir çeşittir. Orta irilikte, sıkı ve hafif uzun baş oluşturur ve taze tüketime uygundur. Çeşidin tipik özelliği yapraklarının parçalı olmayışı ve kenarlarının düz oluşudur.
|
3.000 TON
|
3.500.000 TL
|
−
|
02
|
URLA KINALI BAMYA
|
Ege bölgesinde yetiştirilen Urla Kınalı Bamyası sofralık ve konservelik bir çeşittir. Sümüksü yapı oluşturmaması nedeniyle konserve değeri yüksektir. Meyve sultani bamya kadar uzun değildir. Ucu hafif tombul ve sap bağlantı kısmı incedir. En belirgin özelliği ise sap bağlantı kısmının mor renk taşımasıdır. Beş köşeli meyve etli ve çok lezzetlidir.
|
500 TON
|
2.500.000 TL
|
−
|
03
|
NOHUTALAN KAVUNU
|
Bölgede yıllardır varlığını sürdürenkavununun en büyük özelliği susuz ve kuru toprakta yetiştirilmesi ve bu sayede kışında yenilebilmesidir.
|
5000 TON
|
2.500.000 TL
|
−
|
04
|
URLA KARASI
|
Urla'ya has bir üzüm çeşidi olan Urla Karası şaraplık olarak kullanılır.
|
−
|
−
|
−
|
05
|
URLA HURMA ZEYTİNİ
|
Erkence zeytin ağacının üzerinde hiçbir işleme tabi tutulmadan yenilebilen özel bir zeytin çeşidi olan HURMA meyvesi bulunur. Hurma, hasat edildiğinde, hiçbir işlemden geçmeksizin yenilebilen tek zeytin çeşididir.
|
3 TON
|
−
|
−
|
06
|
RADİKA
|
Urla'da yol kenarı, hendek ve çayırlarda yetişen, sarıçiçekli bir bitkidir. Genellikle 20-30 cm boylarındadır, fakat 1 metreye kadar da uzayabilir. Radika kökü başta potasyum olmak üzere kalsiyum ve diğer mineraller açısından zengindir.
|
−
|
−
|
−
|
07
|
ŞEVKETİ BOSTAN
|
Ege bölgesinde tarla kenarı, bahçe ve kırlarda yabani olarak yetişen, toprak üstü kısımları körpeyken kesilip toplanan, köklerinden yöreye özgü yemek yapılan Urla Köylerinde sıklıkla bulunan aromatik bir bitkidir.
|
−
|
−
|
−
|
08
|
BALIKLIOVA KURABİYESİ
|
Zeytin odunuyla birlikte taş fırında pişen Balıklıova Un Kurabiyesi ağızda dağılan aromalı tadıyla diğer un kurabiyelerinden oldukça farklı bir çeşittir.
|
−
|
−
|
−
|
09
|
ÇALKAMA
|
Mevsim otları, zeytinyağı ve undan yapılan Urla'ya özgü geleneksel bir yemektir.
|
−
|
−
|
−
|
10
|
ÖZBEK KEŞKEĞİ
|
Koyun eti ve buğdaydan hazırlanan Urla Köylerinde özellikle düğünlerde kazanlarla yapılan geleneksel bir yemektir.
|
−
|
−
|
−
|
11
|
URLA KATMERİ
|
Özelliği, suyu ve hamuru birbiriyle özleştirmek ve kulak memesi kıvamında hazırlamaktır. 45 dakika bekletilen hamur elle havada döndüre döndüre oklava kullanılmadan açılır. Daha sonra krom nikelden sacın üzerine serip, bir yumurta kırılır. Peynirli, kıymalı, patatesli, kaşarlı ya da karışık olarak çeşitleri var.
|
−
|
−
|
−
|